נעים להכיר, שמי חן קצביץ׳ פרסלר.
לפני כעשור עשיתי שינוי במסלול הקריירה שלי, ומתחום של סוציולוגיה ארגונית וחקר ארגונים, חיפשתי משהו שיהיה יותר מדויק עבורי וייתן לי תחושה של הגשמה עצמית.
התחנה הראשונה המשמעותית הייתה 'מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית', שם עברתי את ההכשרה הראשונה שלי בתחום. מהרגע הראשון הרגשתי שנכנסתי לעולם שאני לא מוצאת בו שובע – ההכשרה פתחה לי תחומי דעת שלא הכרתי ושם התחלתי לגבש את האידיאולוגיה והזהות המקצועית שלי.
התחנה המשמעותית השנייה הייתה 'דלת פתוחה', שם למדתי לימודי הסמכה בנושא חינוך למיניות מיטיבה. כל כך הייתי זקוקה לאיזון הזה, גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית, לדבר על היפה, הנעים, הטוב, הבריא, המענג, הנורמטיבי ושלל היבטיה החיוביים של המיניות.
התחנה השלישית המשמעותית הייתה לימודי דוקטורט בתכנית למגדר באוניברסיטת בר אילן, במסגרת זו ערכתי מחקר על מיניות של נערים שהתמקד בעיקר בצפייה בפורנוגרפיה ובהתנהגויות מיניות. שם ביססתי את הזהות הפמיניסטית, לצד פיתוח של זהות מקצועית הרבה יותר עמוקה וקרובה הן לשדה המחקרי והן לשטח.
כיום הזהות המקצועית שלי מכילה את שלוש התחנות בהן התמקצעתי:
חינוך למיניות מיטיבה, מניעת אלימות מינית וקידום שוויון מגדרי.
לשמחתי בעבודה שלי אין יום הדומה לקודמו. אני פוגשת קהלים מגוונים ועוסקת בנושאים מגוונים.
בזירה החינוכית – אני מומחית בחינוך למיניות ושוויון מגדרי מהגיל הרך ועד גיל ההתבגרות.
בזירת הארגונים – אני מומחית בחוק למניעת הטרדה מינית במקום העבודה
ובקידום ארגון מודע מגדר.
בנוסף, אני גם מרצה באקדמיה ונהנית לעצב תודעה לדור העתיד,
וכותבת מזה מספר שנים את מדור חינוך למיניות מיטיבה ב'הארץ' אונליין.
החל מחודש מרץ 2023 אני מכהנת כיו"ר המייסדת של האגודה לחינוך מיני בישראל.
בשנת 2023 קרה דבר נפלא נוסף, ייסדתי את מרכז ההכשרות אֲיָנָא, במסגרתו מועברים מסלולי לימוד מקיפים בתחומים של חינוך למיניות מיטיבה, מוגנות מינית וקידום שוויון מגדרי.
אחד הדברים החשובים לי הוא להנגיש ידע באופן פשוט לקהל הרחב .
מוזמנות ומוזמנים למצוא תכנים שלי במגוון רחב של פלטפורמות, כולל האתר הזה ממש. כאקטיביסטית אני מובילה שינוי חברתי בנושאים של חינוך מיני ושוויון מגדרי, אני מאוד אוהבת את מה שאני עושה ומאמינה בכל ליבי שיש לזה ערך רב מבחינה חברתית.
חוץ מכל זה אני אמא לשני זוגות תאומים… (כן, אני יודעת, מגיעה לי מדליה. גם אני חושבת ככה), ונשואה לעובד סוציאלי ומטפל שמתעסק גם הוא במגדר, רק מהצד הגברי. אתן יכולות לדמיין לעצמכן מה קורה בבית כשמתפתח שיח מקצועי 🙂
במסע המקצועי שלי נפגשתי עם אלפי אנשים- הורים, נשות חינוך וצוותים מקצועיים. זוהי זכות עבורי להעניק מהידע שלי ולהפיץ את השיח למיניות מיטיבה, שוויון מגדרי ומניעת אלימות מינית.